Om Oss

 

Om mig

109-2.jpg
Foto: Anna Osicka

Jag som är matten till herr brun heter Sara Carlsson och bor med Vajlo i en liten 1;a i centrala Norrköping.
Jag har i hela mitt liv levt med hund och mitt stora hundintresse väcktes med våran softis (irish softcoated wheaten terrier) For Your Eyes Only eller Forry som vi kallade henne.
Forry köpte min mamma som och pappa som valp när jag var 3 och vi växte upp tillsammans.
Forry gick bort vid 12års ålder och lämnade ett stort tomrum i mitt liv.
Tiden då Forry levde höll hon och jag på ganska mycket med agility, och det tyckte vi var hur kul som helst!

Jag tror att Forry fanns i mitt bakhuvud när jag började leta efter min egna hund.
Jag började leta efter en "arbetshund" som jag först och främst kunde köra agility med och nån som kunde följa med mig överallt som var lättlärd busig tillgiven social glad gillade närhet och mys.
(ja ni hör att det skriker kelpie ;) )
Efter år av tänkande och letande efter rätt hundras snubblade jag över Kelpien.
Min syster kontorsstädade på ett ställe där en av dom anställda precis hade skaffat sig en kelpie.
Efter jobbet kom hon hem och visade ett kort på en av som sötaste valparna jag sett!
På bilden var det en chokladbrun liten sak med jätte stora öron och intensiva intelligenta ögon, och jag föll pladask! Alla valpar är underbara men kom igen, vem kan motstå guldfärgade pigga ögon tefats stora öron och allt förpackat i ett litet chokladbrunt paket <3
Jag började söka på nätet och läste allt kan kunde komma över och kände att det här är ju den perfekta rasen för mig!
Jag började leta efter uppfödare och tittade på valpkullar.
Efter ett tag hittade jag Kennel Jejmic's där jag kom att få köpa min Vajlo!

Om Vajlo

Det här är en kille med mycket humor och bus!

dsc-3590.jpg

Vajlo är en helt underbar kille som tycker livet i största allmänhet är underbart. En sann livsnjutare som visar det på allra bästa sätt genom att gnojsa på rygg på backen.
Som alla kelpies är han otroligt smart och snabbtänkt, det tar inte lång stund efter man presenterat något nytt för honom innan han förstår vad uppgiften går ut på och lär sig göra det på komando.
Det som ligger på Vajlo's top 10 i bästa saker man kan göra är bla att få "hämta saker", grisa i sängen och att bada i sjön. (Som en liten unge måste man släpa honom ur vattnet och så fort man vänder ryggen till "råkar han" hamna mitt i sjön igen.)
Han är en hjälpsam kille som hjälper till med det mesta som att plocka i och ur tvättmaskinen plocka upp saker som matte tappar och han har även en stor kärlek till att hjälpa matte o bära saker från affären eller när paket ska hämtas på posten.
Han är alla tiders myshund och kryper gärna upp och lägger sig tätt intill med huvudet i knät eller ihop krupen som en boll mellan dina ben eller ligger på huvudkudden och grymtar belåtet när matten kliar bakom öronen.

Trotts att rasen sägs ha lätt till skall är Vajlo väldigt tyst när det kommer till skall förutom när någon plingar på dörren. Däremot är han väldigt "pratig", han kan med sina gutturala läten och ylningar tala om när han vill ha mat när han vill gå ut eller när han helt enkelt bara kräver din uppmärksamhet.
Om han tror att du inte lyssnar eller om du ignorerar honom när han vill säga dig något ser han till att du verkligen hör och ser honom, han har ett speciellt uttryck där han verkligen kan se ut att vara viktigast i världen och att du bara måste lyssna på vad han har att säga.

Vajlo har de bästa av två världar han är mjuk och lugn när inget händer och vass o alert när det ska jobbas. Han är härlig att arbeta med och gör alltid sitt bästa även om han ibland tycker om att spela clown.
Vi har tillsammans hunnit prova på vallning caincross lydnad rallylydnad nosat lite på spår och sök samt lekt lite agility. Så länge Vajlo får jobba spelar det ingen roll vad vi gör han älskar allt men agility är något som är har det där alldeles extra, när matte slutat springa banan brukar han ta några hinder på egen hand och det lyser i hans ögon. Så småning om hoppas jag att vi kan börja köra lite mer serröst på agilityn, för Vajlo älskar det verkligen. (Vilket kanske inte är så konstigt då han har 2 duktiga agility hundar i ledet som är inga mindre än pappa Smack och Farfar Tux.)
 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)